Mestring og øvelse

video:video1449941373

Ingenting er som å se mine barn mestre sine ferdigheter på hvert sitt nivå og se at de stråler. Minstemannen min er 9 måneder og krabber som bare det. Han er så stolt av seg selv, og begynner også nå å drar seg opp til å stå. Foreløpig så står han på knær, men det i seg selv er helt fantastisk utvikling. Nå skjer det så mye fremover på hans front. 

Eldstemannen er ikke noe verre. Vi har hatt utfordringer rundt dette med skøyte-gåing, men nå så er han jo enda flinkere enn meg, og han syns selv at dette er veldig morsomt.  Vi skal stå på skøyter imorgen, og fredagen som var så møtte vi han på skøytebanen der han var med skolen. Det var en utrolig flott opplevelse også var vi så heldige at læreren hans sa at han kunne få bli igjen sammen med oss, i stedet for å gå tilbake til skolen. Det ble en utrolig flott og positiv opplevelse for oss som familie og ikke minst for han selv. Det satte vi veldig pris på. I fjor fikk vi han knapt på isen, nå får vi han nesten ikke av isen uten å love at vi skal tilbake dagen etterpå. Var på skøytebanen idag og, denne gangen hadde han en hockeykølle og sendte de flotte passningene til samboeren min. Guttente koste seg masse på isen idag, og de strålte. 

I tillegg så var eldstemann alene hjemme for første gang, jeg måtte på butikken, men han ville ikke være med. Så da prøvde vi og det gikk veldig bra :D Han er så modig altså. Det har skjedd mange endringer i eldstemann, og han har kommet over noen kneiker. Det er så deilig å se utviklingen hans, følge med på mens han former seg til den personen han ønsker å bli :D <3 Vi er så stolte av han. Det å støtte uansett hva er det viktigste man gjør som foreldre, og vise at barna sine at de er så flink og best på alt fordi de yter sitt beste er gull verdt! 

Den siste tiden har vært utfordrende på grunn av mange ting, vil ikke gå i detaljer der, men det er slike situasjoner som dette som gjør at jeg hadde gjort alt om igjen bare for å oppleve dette igjen! :D Det gjør alt verdt strevet, for det er så mye glede i livet og hvertfall med alle guttene mine! <3 Jeg priser meg heldig som har de å dele livet med! <3 

Håper helgen deres har vært like bra som min :D Ha en fin 3.advents søndag videre.

God natt og drøm søtt :D

 

Rutiner...

Rutiner er noe av det vanskeligste jeg vet om, liker ikke at jeg må gjøre det samme om igjen og om igjen hver dag, til den samme faste tiden. Da føler jeg meg låst og det misliker jeg veldig. Samtidig er jo dette noe som hjelper på planlegging og ikke minst for min eldste sønn som trenger trygge, faste rammer til enhver tid, gull verdt. 
Det er så mye man må huske på og tenke på, det skjer noe hele tiden både samlet for hele familien og hver for oss. En periode så hadde jeg skrevet ut en plan over hva som skjer hver dag i løpet av en måned for alle parter. Det var så detaljert at det stod klokkeslett vi gjorde de forskjellige tingene. Dette har jeg dessverre gått bortifra, men tenker at dette rett og slett er noe jeg burde begynne med igjen. Spesielt for min eldstemann.

Tidligere har jeg snakket om at han må forberedes for absolutt alt som skal skje i løpet av dagen, og uken. Noen er slik, jeg er også litt sånn, for min del er det mest for å "innstille" meg på det som skjer. For eksempel, dersom det er jeg som skal levere eldstemann til morgen SFO, vil jeg helst vite det kvelden i forveien. Jeg er på ingen måte noen A-menneske, og syns derfor det er veldig vanskelig å stå opp tidlig. Må jeg opp og vet dette før jeg legger meg så er det lettere for meg å stå opp også. Jeg er dessverre også en av de som trenger masse søvn og dermed er det også viktig å ha gode rutiner, men må innrømme at jeg har ganske ofte lakenskrekk på kveldene. 


Til syvende sist, må vel alle ha faste rutiner på alt, uansett om man vil eller ei. For barn er jo rutiner en trygghet, og man får beskjed om at man må starte rutiner tidlig hos barna. Samtidig får man beskjed om at når de er spedbarn så må man følge deres rytme, men hva er riktig og hvor lenge skal man følge babyens rytme?

 

linatherese

linatherese

27, Asker

En tobarns mamma som er opptatt av det å leve livet slik man selv ønsker det. Er glad i å være kreativ og å trene. Er utdannet hudpleier og nå tar jeg ferdig lærerutdannelsen 5-10 trinn

Kategorier

Arkiv

hits