Tid - prioriteringer eller mangel på tid

 Husker da jeg var yngre, lenge før jeg fikk barn, så klagde jeg alltid på at jeg ikke hadde nok tid til å gjøre det jeg ønsket. Nå som jeg har fått barn så har jeg plutselig fått til å gjøre masse på engang. Er ordentlig effektiv, men før klarte jeg ikke å gjøre halvparten engang fordi jeg hadde "ikke tid". Ler jo bare av det nå da. 
Til syvende sist handler det om prioriteringer. Hva man ønsker å bruke tiden sin på eller ikke.

Likevel selvom jeg får gjort ganske mye så føler jeg at tiden ikke strekker til. Det er ikke nok timer i døgnet, rett og slett. Også går ikke ting fort nok, blir lett utålmodig. For eksempel, nå har jeg fire prosjekter på en gang, i tillegg til å være husmor, tobarnsmor, trening, vedlikehold av vennskap, skole, og mye mer. 

Hvis du hadde uendelig med tid, hva hadde du brukt det på?

Jeg personlig hadde brukt det på barna mine og mannen min. <3

20.11.2015


Nå kan man si at vinteren er her :D Det er så koselig, men savner virkelig den ordentlige snøen. Er ikke så glad i isen. Det hadde jo vært koselig å gå på skøyter nå da, samboeren min er titt og ofte på isbanen som vi er så heldige å ha rett rundt hjørnet. Gleder meg til å kunne trekke begge gutta mine på akebrettet og la de ake ned en bakke. Kaste seg ned i snøen og lage snøengler. 
Gode minner fra vinteren 2013 :D åååå gleder meg sånn til i år og :D <3  Første ordentlig vinteren til minsten også! Blir så koselig med mange nye minner <3

 

 

Hva er det beste dere syns med vinteren?Juletider...


Nå er det ikke lenge til jul gidt. Det er alltid førjuls stress syns jeg. Søndag neste uke er jo 1 søndagen i advent. 

Har dere begynt på adventskalender enda? Hva slags advents kalender gir dere til deres barn? 

Må lage en liten adventskalender til min kjære også slik som ifjor og lage en til min eldste, føler ikke det er noe vits i å lage en til minsten. Han skjønner jo ikke det enda. 
Blir spennende med sin aller første jul! Morsomste for han er nok innpakkningspapiret hehe. Er vel også slutt på å henge ting nederst på juletreet på en lang stund hahaha. 

Syns det er så vanskelig å vite hva man skal ønske seg, blir verre og verre for hvert år som går syns jeg. Jo eldre man blir jo verre syns jeg det igrunn er, og de tingene jeg ønsker meg er jo noe vi må opparbeide sammen, jeg og samboeren, ikke få i julegave :P Føler jeg da.

Vet dere hva dere ønsker dere til jul? Eller er det like vanskelig som jeg syns det?

Syns det er så stress i forhold til de forventningen en har, man husker jo alle hvordan julen har vært i alle år, så man vil jo ikke at denne skal være noe dårligere enn ifjor. Det beste med hele julen er å tilbringe tiden med min familie! Familie er det høyeste jeg verdsetter. Jeg gjør alt for min familie, de betyr ufattelig mye for meg. I år skal vi feire jul med mine foreldre og søsken, blir litt vemodig til neste år for da skal vi ikke det, og det blir første gang på lenge jeg ikke har feiret med min familie. 
Vi har pynting av hus og juletreet på lille julaften og på kvelden er det jo selvfølgelig "Grevinnen og hovmesteren" , julaften begynner på kvelden, med enten and, gås eller kalkun, poteter og brunede poteter, erter, brun saus, og rød kål. Med riskrem og jordbær saus til dessert (som kun spises på grunn av tradisjon for de fleste - jeg liker det godt) med mandel oppi og premien er selvfølgelig marsipan gris. (den får stortsett broren min selvom han ikke vinner). Deretter er det rydding også forflytter vi oss til stuen foran peisen og tar frem kaffe, og kaker. Vi åpner gaver, søsteren min og jeg henter en hau og leser høyt hvem den er til og fordeler det. Holder på en stund og koser oss veldig. 
Første juledag er igrunn bare avslappning og kan sove lenge (eller med barn kan man ikke det, men de andre kan) og en felles lunsj, kanskje en tur ut.
Andre juledag eller tredje juledag pleier vi å ha venner og kolleagaer av mine foreldre på middagsselskap. Ellers er det bare avslappning med deilig god mat. Nytt års aften varierer, ifjor kom vi tilbake til Norge, året før der igjen satt mine foreldre barnevakt for min eldste og jeg feiret med min søster og hennes samboer som hadde fest med alle vennene deres. I år er jeg usikker på hvordan det blir feiret, for vi er hos foreldrene mine i Sveits.   

Hva slags juletradisjoner har dere?

SøskenkjærlighetIdag opplevde jeg noe helt fantastisk! Nå har jeg jo skjønt at det er et veldig spesielt bånd mellom mine to gutter til tross for at det er 7 år i mellom.
I kveld så gikk min eldste sønn og la seg i sengen, mens minsten satt igjen i stuen på baby gymmen. Han flyttet seg nærmere døren og så etter sin storebror samtidig som han ropte ut etter han. 

Det var så søtt å se på han, han ventet en stund på broren sin, før vi gikk inn til han og sa ordentlig natta. 
Det å se hvordan minsten lyser opp så fort storebror kommer inn på samme rommet som vi er, er helt herlig! Det er så deilig å se, lever så lenge på å se de to sammen. Storebror er så omsorgsfull og skal hele tiden leke og kose med minsten. Han legger seg aldri uten å gi nattaklem, går aldri til skolen uten å gi ha det klem, kommer aldri hjem uten å si hei til minsten, eller hvis han er med og henter så løper alltid storebror dit før han kler på seg ved plassen sin i garderoben. Det er det jeg kaller ekte kjærlighet! Jeg er så glad for at minsten har han som storebror. 

Har vært så redd for at eldste mann skulle være så sjalu og utreagere men dette skjedde heldigvis ikke. Dersom minsten skulle ynke seg, grine, eller rope, så er storebror på plass med engang og passer på. Det skal så lite til for storebror å få lillebror til å le, og det er så herlig å både høre de to sammen og se de to sammen. Man ser også tydelig at minsten ser opp til storebror, han følger nøye med på hva broren hans driver med. Ved senere anledninger kan jeg oppleve minsten lage samme lyder som jeg hører fra storebroren når han leker, og det er morro. 

Sjokkert!!


Mitt hjerte blør for de menneskene i Paris! Det er så forferderlig! Det er for mye ondt som foregår rundt om i verden! Når skal dette ta slutt?! Når skal vi mennesker slutte å drepe hverandre?! Får så vondt inni meg, og den sorgen deler jeg med alle som har mistet noe kjært i krigen som omfavner hele verden rundt om. Man er ikke trygg noen sted, ikke engang her i lille Norge. Det må man ikke glemme. Vern om det man har og vær takknemlig for det! Verdsett alt det lille her i verden for du vet aldri hvor lenge du har igjen på vår jordklode. Mister litt mål og mæle, skjønner ikke hvordan det kan være så mye ondt og utrygt i verden. Mister troen på menneskeenheten! 

C'est trop triste ce qui ce passe dans le monde! :( Il n'y a pas des mots, mon coeur saigne pour vous! Je pense a toutes qui ont perdu quelqu'un hier soir/nuit! Vous envoyer des pensées chaudes!! Il est pénible à regarder! Nous regardons dans la douleur. Nous réagissions avec incrédulité. Nous restons solidaires.

Kosthold og trening

Da er det avgjort, nå er jeg så lei av å ha kink at nå skal jeg tilbake til treningsprogrammet jeg hadde før med cardio om morgen også styrke på kvelden. Noen tenker at det er litt mye, men for meg er det nok til gi meg det overskuddet jeg trenger. Når jeg har muligheten til det hvorfor ikke? Når jeg ikke går hjemme så blir det jo ikke det samme da ;) 

Kostholdet har veldig mye å si også, men det hører man jo hele tiden. Jeg personling er ikke noe flink til å få i meg nok næring eller spise nok måltider. Noen dager så kan jeg kun spise middag. Det er noe av det dummeste jeg gjør, men har alltid slitt med kostholdet. Nå som jeg må føre inn og regne calorier er jeg mer på å spise alle måltidene mine. 
Nå har jeg endelig fått meg Fitbit Charge HR  klokken, er egentlig julegave fra mine foreldre. 

 

Jeg fører inn all maten jeg spiser i løpet av dagen på Fitbit appen også har jeg satt igang en plan i forhold til hvor mye jeg skal få i meg iforhold til det jeg skal bruke/forbrenne. Min plan er at jeg skal ned i vekt først og få ned fettprosenten min litt også skal jeg bygge muskelmasse og opp i vekt igjen. Så hvis jeg følge planen min nå de neste 15 ukene så er jeg på den startvekten jeg ønsker. Når jeg har kommet meg ned til ønsket vekt legger jeg vekk vekten igjen. 

Nå i det siste har jeg gått på mange turer, og har planer om å fortsette med dette hver dag, har ca en mil hver dag som mål. Så får vi se hvordan det går :) Jeg er hvertfall i gang og det er så deilig! :D Så blir det nok fremgang etterhvert, og siden jeg er så heldig at resultater pleier å vise rimelig fort så er dette veldig morsomt. Endelig har jeg funnet min motivasjon til å komme i gang med treningen jeg har villet lenge.

 

Hittil denne uken har jeg gått : 21,7 km

 

Hva er det som motiverer dere å trene? Hva liker dere best å trene: cardio eller styrke? 
Jeg personlig liker styrke best.

Farsdag


Gledelig farsdag til alle fedre der ute! Håper alle får en helt fantastisk dag! :D

Du forlater meg aldri visstnok, bare gjemmer deg....

Da er det her igjen.... Så anspent og stresset at knutene mellom skulderbladene og helt ut til siden, knutene i nakken, og korsryggen kommer frem. Som vanlig ender det opp med ganske hefig kink i nakken - stortsett høyre siden. Blir så låst og det er ordentlig vondt. Blir svimmel og hvis jeg trykker på disse knutene så blir jeg ør i hodet. Skjønner ikke hvordan jeg får det til annet enn at jeg må gå anspent hele tiden og har vel gjort det hele livet... hvertfall så lenge jeg kan huske, også hjelper det sikkert ikke at jeg bærer på min minste på venstre siden, og sitter en del på ubehagelige stoler og gjør skolearbeid. 

Er så glad for lavaputen, den hjelper veldig. I natt så hadde jeg så vondt at jeg sov veldig dårlig. Hver eneste bevegelse var vond, selv når samboeren min snudde seg i sengen fikk jeg vondt (og han sover veldig urolig). Jeg masserte og masserte, smurte på tigerbalsam, tok smertestillende, og brukte t.o.m en tennisball. Dette hjalp veldig merket jeg utover dagen, men har enda ganske vondt og er veldig stiv. Blir så veldig sliten i nakken av dette. Hjelper ikke på den venstre siden når høyre er så vond. Burde virkelig komme igang med styrke treningen ASAP. Unner ingen dette. Sist jeg hadde det slik hvor dette hendte ofte var da min eldstemann på 7 år var rundt samme alder som minsten på 8 måneder.  

linatherese

linatherese

27, Asker

En tobarns mamma som er opptatt av det å leve livet slik man selv ønsker det. Er glad i å være kreativ og å trene. Er utdannet hudpleier og nå tar jeg ferdig lærerutdannelsen 5-10 trinn

Kategorier

Arkiv

hits