Tobarnsmamma <3


Idag er han 3 uker gammel, er rart hvordan man med sitt første får beskjed om å nyte baby tiden fordi den forsvinner fort og man gjør det. Tror man, med nummer to føler jeg at det går saktere enn det gjorde med min første. Han er ikke en måned engang, mens min første er jo snart syv år og mister tennene sine. Får nyte så lenge jeg kan, før jeg vet ordet av det har begge flyttet ut. Merker at bloggingen ikke går så bra med, føler jeg ikke har nok timer i døgnet til å gjøre alt jeg vil. Må sove når mini sover sier de, er veldig dårlig på det, må hekle ferdig genseren til Lucas, og være husmor og ikke minst være en mamma og samboer. 
Er veldig heldig å ha enda en rolig liten gutt som vekker meg max to ganger i løpet av natten <3 
Påsken skal vi opp på påskefjellet på hytten og det skal bli kos. Da blir det nytt innlegg med bare bilder etter den turen <3 blir borte en hel uke da så uten internett :D

GOD HELG! og GOD PÅSKE!!!!
Endelig skjedd!! :D

Da har det vært et lite opphold her, det er 11 dager siden jeg ble mamma for andre gang til en helt fantastisk og velskapt gutt. Fødselen gikk veldig bra og var veldig heldig med jordmor og barnpleie tilstede :) Alt i alt var det hele en veldig positiv opplevelse. 

Har vært veldig heldig med nurket, slik som sin store bror, er han veldig rolig og sover stortsett hele tiden. Han er selvregulerende og idag har helsesøster vært på besøk. Han ble veid og har lagt på seg 330g, som er veldig bra :D 

Storebror er veldig stolt og tar dette veldig bra i forhold til hva jeg var redd for. Jeg gir han min fulle oppmerksomhet, og sier ifra hvis jeg må gjøre meg ferdig med ammingen også kommer jeg.  hver dag vi var på sykehuset var storebror på plass med Mormor. Er evig takknemlig for at moren min stilte opp da, og tok seg av Lucas for oss den tiden. Da fikk han kvalitetstid med mormor, som han dessverre ikke ser så ofte siden de er bosatt i utlandet. Alt gikk eksepsjonelt bra og går enda veldig bra. Trives veldig som tobarnsmor <3 nyter hver eneste dag som går.
Taboo eller ikke?Er det taboo å egentlig snakke om alle disse ubehageligheten som kan oppstå under et svangerskap, ved fødsel og etter fødsel? Er man virkelig så redd for å dele med kvinner hva det innebærer å gå gravid fordi man er redd for at de da selv ikke vil tørre å reprodusere? Kanskje det ikke er så dumt? 

Når man søker om å få adoptere et barn, da må man gjennom mange prosesser og tester for å bevise at man er egnet til å bli en forelder, noen krever en viss alder, og at man har vært gift i så så mange år, eventuelt samboere. I tillegg til de lange ventelistene og ikke minst summen man betaler for å få barnet. Dette er forsåvidt greit, men man har 6 måneders retur rett på adopterte barn, i tilfelle det skulle være noe "feil" ved dem. Er det bare meg eller er det flere alt dette skurer for?
Hvem som helst som er fruktbare kan bli gravid, det er ingen som tester de om de er egnet eller ikke. Blir man gravid og beholder barnet, har man ikke 6 måneders retur rett, man kan ikke be ungen krabbe inn i livmoren igjen. Det er så mange ting man hører om på nyhetene som foreldre som ALDRI burde fått barn...

Det er en side ved saken, men helt seriøst, hvor mange første gangs fødende vet hva de egentlig går til? Man skulle tro at det å gå gravid, føde og tiden etterpå er som å danse på rosa skyer. Du hører jo bare det positive, altså ja til syvende sist er jo alt verdt det, vi kvinner gjør det jo gjerne flere ganger, så er ikke det. Hvor mye skade gjør det å si til kvinner eller under sexual undervisning på skolen at de 9 månedene ikke er en dans på rosa skyer for alle, for de som opplever en fantastisk svangerskap uten noen form for påkjenning eller utfordring er jo veldig heldige, men man vet jo aldri. Er det da så ille å informere om det som kan skje? Det er jo en påkjenning som kroppen vår går gjennom og den er naturlig og slik som alt annet varierer den fra person til person. Det er massevis av ting som kan forekomme, men det betyr jo ikke at man får alt på engang, men er ikke det noe man burde informere om til alle kvinner, enn at når de går gravide så blir de ekstra engstelige og tror noe er galt med de fordi det er ting som skjer med kroppen som de ikke visste eller trodde ville skje? Skremmer ikke dette mer?
Ja, det er greit at man kan snakke med jordmor og/eller ringe føden dersom man skulle lure på ting, men noen ganger kan det jo også være greit å ha den informasjonen fra før av også kunne forhøre seg med fag folk om det stemmer og hva man kan gjøre med det.

Jeg er andre gangs fødende og det er ting jeg har hørt fra mine venninner som nylig har blitt mamma, som jeg ikke visste om engang. Eller ting ved meg selv under dette svangerskapet jeg ble usikker på, men som når jeg har spurt har hørt er helt vanlige. Heldigvis for min del så har jeg bare bagateller som utfordringer, men er slitsomt for det. Er mye man ikke vet og det kan også skremme kvinner. 

Så hva mener du er riktig?
Informere om alt som kan forekomme eller holde informasjonen skjult også får man heller ringe og spørre flere ganger om det er noe man lurer på?

Finne på nye ting og utfordringer

Nå som jeg føler jeg egentlig bare går rundt i en boble og venter på at jeg skal nedkomme, så får å endre fokus har jeg funnet ut at jeg skal utfordre meg selv. Jeg fikk tre flotte bøker i min startpakke hos Hobbyklubben, så jeg begynte å lete frem noe jeg ønsket å prøve meg på. Jeg har aldri klart å følge oppskrift men for første gang har jeg faktisk klart det. Så nå har jeg begynt å hekle en "delikat snøfnugg" som det heter. Det er veldig morro. Spørsmålet er bare hva jeg skal lage tilslutt. Burde jo lage en del også sy de sammen. Dessverre så står det ikke hvor mange jeg trenger for å kunne lage et sengeteppe, så blir vel å prøve seg frem. Dersom jeg får lagd den ferdig så skal jeg huske å skrive hvor mange snøfnugg jeg trengte.

Skal også etterhvert lage en genser til min eldste sønn, har kjøpt inn garnet med riktig farge, så skal diskutere litt rundt detaljene. Om hvordan han ønsker at genseren hans skal se ut, eller om det skal være en jakke. Er jo kjedelig jo bare strikke rett og vrang eller å hekle fast masker. Får se hva det er gutten ønsker seg :D


Da har jeg lagd ferdig stjernen han ønsket seg på midten av genseren sin :D Så da får jeg begynne med genseren :D 
Er morro når man får til ting :D hehehe

Legger ut bilder når jeg er ferdig med prosjektene :D   

02.03.2015

Idag er en veldig fin dag. Solen stråler og skinner for første gang på en stund og det er vi glade for :) Igår kom min mor hjem og skal være her en ukes tid, kommer litt an på om jeg nedkommer eller ikke. Er koselig å ha henne hjemme litt, selvom det ikke er meg som er hovedgrunnen til at hun fløy hit nå.Igår tok vi nærmest vår rengjøringen i leiligheten, vi var veldig effektive og nå er det veldig ryddig og deilig rundt oss. Dessverre så er det den tiden på året der man blir forkjølet og jeg snufser en del, føler jeg har hatt det hele vinter sesongen egentlig. Den ligger på en måte i latent, tror nok fordi jeg er gravid så slipper den ikke helt, i tillegg så slår den ikke helt ut heller. Heldigvis går det mot lysere tider, og det merkes veldig :D 


Idag blir det å handle litt, gjøre litt ærender og ellers bare slappe av. 

Hva er deres planer for dagen? 

Ha en fantastisk flott dag! <3

linatherese

linatherese

26, Asker

En snart tobarns mamma som er opptatt av det å leve livet slik man selv ønsker det. Er glad i å være kreativ og å trene. Er utdannet hudpleier og nå tar jeg ferdig lærerutdannelsen 5-10 trinn

Kategorier

Arkiv

hits