Rutiner...

Rutiner er noe av det vanskeligste jeg vet om, liker ikke at jeg må gjøre det samme om igjen og om igjen hver dag, til den samme faste tiden. Da føler jeg meg låst og det misliker jeg veldig. Samtidig er jo dette noe som hjelper på planlegging og ikke minst for min eldste sønn som trenger trygge, faste rammer til enhver tid, gull verdt. 
Det er så mye man må huske på og tenke på, det skjer noe hele tiden både samlet for hele familien og hver for oss. En periode så hadde jeg skrevet ut en plan over hva som skjer hver dag i løpet av en måned for alle parter. Det var så detaljert at det stod klokkeslett vi gjorde de forskjellige tingene. Dette har jeg dessverre gått bortifra, men tenker at dette rett og slett er noe jeg burde begynne med igjen. Spesielt for min eldstemann.

Tidligere har jeg snakket om at han må forberedes for absolutt alt som skal skje i løpet av dagen, og uken. Noen er slik, jeg er også litt sånn, for min del er det mest for å "innstille" meg på det som skjer. For eksempel, dersom det er jeg som skal levere eldstemann til morgen SFO, vil jeg helst vite det kvelden i forveien. Jeg er på ingen måte noen A-menneske, og syns derfor det er veldig vanskelig å stå opp tidlig. Må jeg opp og vet dette før jeg legger meg så er det lettere for meg å stå opp også. Jeg er dessverre også en av de som trenger masse søvn og dermed er det også viktig å ha gode rutiner, men må innrømme at jeg har ganske ofte lakenskrekk på kveldene. 


Til syvende sist, må vel alle ha faste rutiner på alt, uansett om man vil eller ei. For barn er jo rutiner en trygghet, og man får beskjed om at man må starte rutiner tidlig hos barna. Samtidig får man beskjed om at når de er spedbarn så må man følge deres rytme, men hva er riktig og hvor lenge skal man følge babyens rytme?

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

linatherese

linatherese

27, Asker

En tobarns mamma som er opptatt av det å leve livet slik man selv ønsker det. Er glad i å være kreativ og å trene. Er utdannet hudpleier og nå tar jeg ferdig lærerutdannelsen 5-10 trinn

Kategorier

Arkiv

hits