Juletider...


Nå er det ikke lenge til jul gidt. Det er alltid førjuls stress syns jeg. Søndag neste uke er jo 1 søndagen i advent. 

Har dere begynt på adventskalender enda? Hva slags advents kalender gir dere til deres barn? 

Må lage en liten adventskalender til min kjære også slik som ifjor og lage en til min eldste, føler ikke det er noe vits i å lage en til minsten. Han skjønner jo ikke det enda. 
Blir spennende med sin aller første jul! Morsomste for han er nok innpakkningspapiret hehe. Er vel også slutt på å henge ting nederst på juletreet på en lang stund hahaha. 

Syns det er så vanskelig å vite hva man skal ønske seg, blir verre og verre for hvert år som går syns jeg. Jo eldre man blir jo verre syns jeg det igrunn er, og de tingene jeg ønsker meg er jo noe vi må opparbeide sammen, jeg og samboeren, ikke få i julegave :P Føler jeg da.

Vet dere hva dere ønsker dere til jul? Eller er det like vanskelig som jeg syns det?

Syns det er så stress i forhold til de forventningen en har, man husker jo alle hvordan julen har vært i alle år, så man vil jo ikke at denne skal være noe dårligere enn ifjor. Det beste med hele julen er å tilbringe tiden med min familie! Familie er det høyeste jeg verdsetter. Jeg gjør alt for min familie, de betyr ufattelig mye for meg. I år skal vi feire jul med mine foreldre og søsken, blir litt vemodig til neste år for da skal vi ikke det, og det blir første gang på lenge jeg ikke har feiret med min familie. 
Vi har pynting av hus og juletreet på lille julaften og på kvelden er det jo selvfølgelig "Grevinnen og hovmesteren" , julaften begynner på kvelden, med enten and, gås eller kalkun, poteter og brunede poteter, erter, brun saus, og rød kål. Med riskrem og jordbær saus til dessert (som kun spises på grunn av tradisjon for de fleste - jeg liker det godt) med mandel oppi og premien er selvfølgelig marsipan gris. (den får stortsett broren min selvom han ikke vinner). Deretter er det rydding også forflytter vi oss til stuen foran peisen og tar frem kaffe, og kaker. Vi åpner gaver, søsteren min og jeg henter en hau og leser høyt hvem den er til og fordeler det. Holder på en stund og koser oss veldig. 
Første juledag er igrunn bare avslappning og kan sove lenge (eller med barn kan man ikke det, men de andre kan) og en felles lunsj, kanskje en tur ut.
Andre juledag eller tredje juledag pleier vi å ha venner og kolleagaer av mine foreldre på middagsselskap. Ellers er det bare avslappning med deilig god mat. Nytt års aften varierer, ifjor kom vi tilbake til Norge, året før der igjen satt mine foreldre barnevakt for min eldste og jeg feiret med min søster og hennes samboer som hadde fest med alle vennene deres. I år er jeg usikker på hvordan det blir feiret, for vi er hos foreldrene mine i Sveits.   

Hva slags juletradisjoner har dere?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

linatherese

linatherese

27, Asker

En tobarns mamma som er opptatt av det å leve livet slik man selv ønsker det. Er glad i å være kreativ og å trene. Er utdannet hudpleier og nå tar jeg ferdig lærerutdannelsen 5-10 trinn

Kategorier

Arkiv

hits