Forventninger etter man har født


Barselstiden er tiden man skal knytte seg til barnet sitt og bli bedre kjent med babyen. Alle sier at du skal få deg hvile når babyen sover. Det er sant dette for du trenger hvile, man våkner jo om natten, noen opptil flere ganger. Feilen jeg har gjort er å sove, ikke tenkt over at det er igrunn det å bare slappe av, man må ikke sove.
Dersom man sover på dagen hjelper ikke det på overskuddet resten av dagen. Det å ha altfor store forventninger til en selv er helt forferderlig, det drar en ned og man blir fortvilet og lei seg. Det skaper rett og slett for dårlig stemmning og folk i hjemmet merker det.

Jeg lagde en liste over mine forventninger:

1)  Å kunne være en ordentlig husmor igjen
2) Å bidra med henting og levering av Lucas
3) Å være tilstede og følge opp Lucas i forhold til skolen og hans behov
4) Å være mamma til begge guttene
5) Trene
6) Å ha mer overskudd
7) Å kunne overlaste mannen min mer.
8) Lage mer middager

Alt dette er heller å kunne se på som mål for eventuelt året. Det som skremmer meg mest er at egentlig skulle jeg ha begynt på studiene mine igjen, men jeg har ikke vært der. Det er demotiverende å vite at man har strøket på konte eksamen i matten. Så sitter og vurderer om jeg skal tilbake til skolen for å ta samfunnsfagen eller ei. Syns det er vanskelig.  

Det har nå gått 8 uker og 3 dager siden jeg fødte Adrian og jeg føler at først nå klarer jeg å være husmor til en viss grad. Trening kommer sakte men sikkert, går jo trilleturer så å si hver dag, og det å tro at man kan trene hver dag så fort er å lure seg selv. Da blir man fort utbrent, men målet er å oppnå samme treningsprogram jeg hadde før, bygge muskler og spise sunt :D

Dette er fortsatt målet mitt og enda oppnåelig, bare ikke med det første. 

Man må bare huske at man kommer dit man vil sakte men sikkert, så lenge man holder fokuset og er tålmodig. Det er også viktig at man hele tiden prater med sin partner om forventningene man har, og at man hører på andre som har vært eller er i den samme situasjonen som deg selv. Snakke om hvor lang tid det tok før de var tilbake til seg selv.
Det tar tid og slik er det, det varierer fra kvinne til kvinne. Legg vekk alt av forventninger og bare nyt tiden med din vakre baby. Alt annet faller på plass etterhvert. 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

linatherese

linatherese

26, Asker

En snart tobarns mamma som er opptatt av det å leve livet slik man selv ønsker det. Er glad i å være kreativ og å trene. Er utdannet hudpleier og nå tar jeg ferdig lærerutdannelsen 5-10 trinn

Kategorier

Arkiv

hits