Å bli skremt og nærmest få fødselsangst av andres historier..Idag leste jeg en artikkel via Babyverden.no der en jordmor uttaler seg om at dersom man ikke har noe positivt å si om svangerskap eller fødselen så kan man holde det for seg selv. Grunnen til dette er at de ser en økning på kvinner som gruer seg og nærmest utvikler fødselsangst på grunn av alle disse skumle skrekk historiene man hører eller leser fra venner, venninner, og nettet. Jeg klarte ikke å la være å kommentere dette innlegget. Syns det begynner å bli hysteri rundt alt og ingenting jeg nå. Snart får man vel ikke dele sine opplevelser heller med noen. Under er min kommentar til innlegget. 

 

"Det er mye skrekk historier, men man må også være forsiktig med å tro på alt. Det kan ha vært en traumatisk opplevelse for kvinnen, men er ikke sikkert det egentlig var så ille som de selv husker det. Hvor mye husker du egentlig fra fødselen din i detalje? Jeg har gått gjennom min fødselshistorie på min første fødte flere ganger og jeg husker jo ikke alt som skjedde. Hodet mitt koblet av og kroppen tok over. Man havner jo inni en boble og da får man ikke med seg absolutt alt som foregår rundt en selv heller. 
Det er også viktig å huske at ingen har lik fødsel eller opplevelse av fødselen og det er mange variabler i slike tilfeller. Det å ha et åpent sinn er viktig, alt og ingenting kan skje under en fødsel. Hvis man blir redd for de historiene og påvirket ville jeg da ha pratet med den jordmoren som følger en opp og få skilt ut de tankene. Hvis ikke blir jo svangerskapet også en negativ ting for deg, og det er synd. For det er noe som er veldig vakkert og fødselen også."Hva mener dere om dette?! Er det virkelig gått så langt til at vi lar oss påvirke mye lettere nå enn det vi gjorde før i tiden? Eller er det bare det at man haar begynt med å være mer åpen om ting som skjer rundt omkring oss i samfunnet? At man tør å innrømme at man blir vettskremt av alle skrekkhistoriene?

Man opplever masse forskjellige og det er selvfølgelig vonde ting man helst ikke vil oppleve, men det betyr jo ikke at det er det samme for alle andre. Man håper jo på best mulig resultat og prosessen dit. Alle vet jo at det er vondt å føde, men det varierer jo fra kvinne til kvinne. Noen tåler masse smerter mens andre tåler mindre, slik er det med all smerte man opplever i sitt liv. Likevel så gjør vi jo dette flere ganger. Jeg er jo i gang igjen jeg, selvom jeg syns det var vondt første gang også. Men alle som har et barn fra før av eller vært gjennom dette, vet at til syvende sist så er det verdt all den gleden og lykken man får fra et barn <3 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

linatherese

linatherese

26, Asker

En snart tobarns mamma som er opptatt av det å leve livet slik man selv ønsker det. Er glad i å være kreativ og å trene. Er utdannet hudpleier og nå tar jeg ferdig lærerutdannelsen 5-10 trinn

Kategorier

Arkiv

hits