Får man egentlig all informasjonen man trenger?
Igår ble jeg oppfordret av min mor å se på Nrk FBI - for der skulle det handle om små barn og alle stoffene de kan få i seg via leker, og ting som vi omgir oss med daglig. Som tidligere nevnt i et tidligere innlegg, så er det mye som skjer på noen år. Det er mange som finner ut av nye ting hele tiden og som kan påvirke vår helse. Blandt annet styret med parabener som er i kremer og kosmetikk, palmoljen som var i matvarer. Det som er 100% naturlig er mye bedre, skulle vært slik som i gamle dager egentlig. Det er så mye konserveringsmiddler, og sprøytemiddler i maten vår, er så vanskelig å skille mellom alt for tiden.
Som gravid får du jo beskjed om hva slags matvarer du burde være forsiktig med eller holde deg unna, dette er jo også en liste som endrer seg fra år til år. De finner ut nye ting, også hva som er lurt å ta som kosttilskudd endrer seg.  

Fikk heller ikke vite noe da jeg gikk gravid med Lucas eller etter han var ute, om at jeg måtte passe meg for diverse leker eller andre ting som kunne gjøre at det Lucas kom i kontakt med og fikk i seg kunne være farlig. Tror vel også at en del av disse stoffene eksisterte i lekene hans, som nå idag er forbudt å ha i leker. Syns igrunn det er så mye man skal huske på og tenke over, tilslutt sitter jeg egentlig å tenker at jeg burde holde meg unna alt. Nærmest gjøre slik som i "Bubbleboy" filmen. Alle barna mine skal settes inn i en plastball og ingenting skal få komme inn i den. Holde de hjemme fra barnehagen, for de blir jo smittet og syke hele tiden der, hvertfall det første året.
Inni mellom syns jeg er det blir litt mye hysteri rundt ting, folk har da oppvokst uten denne kunnskapen i mange år, og det har da gått greit med de.. eller?!  

http://nrk.no/livsstil/disse-kjemikaliene-far-du-i-deg-hver-dag-1.12164261 


Så lenge man holder det rent og ryddig rundt seg, og følger opp barna sine, passer på at de ikke smaker på alt og ingenting så går det bra. Trenger ikke å legge de mest farlige sotffene i nærheten av barnet ditt heller. Man bruker sunn fornuft og husker på hygiene. Det er også mange produkter som ikke inneholder alle disse stoffene, så man kan investere i. Helt ærlig begynner jeg å bli lei av at det oppdages nye ting som er farlige hele tiden, også skal helsemyndighetene og mattilsynet forsvare dette eller endre det med såkalt ny forskning som viser at det er ikke farlig å for eksempel spise oppdrettslaks. Hvorfor kan man ikke bare la naturen være slik som det er? Hvorfor må vi mennesker tukle med alt og ingenting, ødelegger jo bare alt vi tar i uansett. Mat blir dårlig over tid for en grunn, trenger ikke å finne på et eller annet som skal holde det varig i flere måneder. 

Hva mener dere med at man får beskjed om farlige stoffer hele tiden, som man må passe seg for?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

linatherese

linatherese

26, Asker

En snart tobarns mamma som er opptatt av det å leve livet slik man selv ønsker det. Er glad i å være kreativ og å trene. Er utdannet hudpleier og nå tar jeg ferdig lærerutdannelsen 5-10 trinn

Kategorier

Arkiv

hits