Skolelivet...

Da har man fått tilpasset skole som er veldig hyggelig :) Alle lærerene og adminstrasjoen ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, er imøtekommende og ekstremt optimiste for å få meg gjennom dette skoleåret. Selvsagt så skal jeg gjøre alt jeg kan for å klare å oppnå målene også, tenker ikke at jeg skal bare gli gjennom. Har sagt at jeg gjør det som kreves av meg for å kunne få fullført og få godkjent slik at jeg kan ta eksamene til sommeren også fortsette på studiene videre fra høsten av igjen.

Jeg har fått mail fra alle faglærere om hva de krever og ønsker av meg, også skal jeg få avtalt en time med hvert enkelt slik at jeg kan finne ut nøyaktig hva de ønsker og jeg kan sette igang med dette.
Det eneste jeg er litt i tvil om, er mattematikken. Jeg syns det er veldig vanskelig og skjønner virkelig ikke hvordan jeg skal få dette til å gå opp. Jeg klarer det grunnleggende ved å løse problemene stortsett eller konstruere, men jeg er ikke noe god på likninger, funksjoner, og grafer. Matematikk har aldri vært mitt sterkeste fag, og som jeg får bevist igjen for meg selv ved å gå på matematikk så merker jeg at dette enda ikke er noe fag for meg :( 
Jeg ønkser å ta den konteeksamen og prøve å få med meg de poengene jeg kan der, men jeg tviler på at jeg vil klare å fullføre matten egentlig. Det hjelper ikke å kunne gjøre oppgavene, når en ikke klarer å forklare hvorfor de metodene man bruker fungerer. Kan ikke si at det er en geni eller fler som fant ut en formel på hvordan vi skal kunne løse dette og dermed så fungerer det.
Må nok få snakket med studieveilederen min der og høre. Er ganske så demotiverende å ikke få til noe egentlig, det gjør noe med ens selvtillit. Plutselig føler man seg dum og inkompetent. Jeg føler virkelig jeg gjør mitt beste med å prøve å forstå, jeg kommer til hver eneste time og sitter og tar notater, prøver å lære meg og forstå det som blir sagt, løse eksemplene som foreleseren kommer med. Føler at alt blir forgjeves egentlig, når jeg går gjennom notatene mine senere for å renskrive de, syns jeg alt er så rotete og vanskelig. Jeg skjønner ikke hva det er definisjonen på forskjellige matematisk termnologier prøver å fortelle meg alltid, og eksemplene som er til gir ingen mening. Det blir bare kaos, stressende og frustrerende for meg egentlig, for jeg vil så gjerne forstå alt. Selvom jeg ber en medstudent forklare det til meg, så skjønner jeg ingenting. Føler bare mer og mer frustrasjon over at jeg ikke klarer dette. Er jeg virkelig så dum? 


Samfunnsfagen tenker jeg blir bra, det er vel der jeg vil satse mest. Det er noe jeg interesser meg veldig for, og føler jeg mestrer. Er veldig glad i historie. Nå er det en oppgave om Vikingtoktene, men må innrømme jeg gleder meg mest til neste år.


Da skal vi ha om andre verdenskrig og den kalde krigen. Dette er noe som interesserer meg veldig, det er vel på grunn av min families tilknyttning til det. Syns det er så fært at noe så grusomt kan ha forekommet, og at det er fortsatt slike grusomheter der ute, selvom det kanskje ikke er i den samme graden som da, så er det MYE elendighet der ute. 
Senest idag så jeg en dokumentar film om den andre verdenskrig. Der Britene og Amerikanerne bestemte seg for å samarbeide om en dokumentar av hvordan det virkelig var i Tyskland, Polen og andre steder og hva det var som faktsik foregikk på disse konsentrasjonsleirene rundt omkring. Det er sterke bilder, og filmen er helt utrolig. Alt det soldatene klarer å få med på filmen er helt utrolig. Det å høre på alle individene som har vært med i filmen, og filmlagingen fortelle om den tiden er uvirkelig og hjerteskjærende. Det går ikke an å forestille deg hvor jævlig den tiden egentlig var.
Her i Norge har vi det veldig godt, og vi tar det for gitt. Tenk på hvordan det er rundt omkring i verden nå egentlig... er vi som bor i Norge virkelig så trygge som vi skal ha det til?! Kanskje på tide å sprekke den boblen vi lever i, at vi ikke kan bli rørt... være litt mer våkne enn det vi er nå. 
Jeg anbefaler alle å se den dokumentaren jeg så: "Night will fall" heter den. 

http://www.nrk.no/kultur/filmen-som-var-skjult-i-70-ar-1.12175328  - her er filmen og den vil være tilgjenglig på denne linken frem til onsdag 11 februar, kl 00:57. Det er en liten oppvekker! Og det får en virkelig til å tenke. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

linatherese

linatherese

26, Asker

En snart tobarns mamma som er opptatt av det å leve livet slik man selv ønsker det. Er glad i å være kreativ og å trene. Er utdannet hudpleier og nå tar jeg ferdig lærerutdannelsen 5-10 trinn

Kategorier

Arkiv

hits