Overdriver man, bekymrer seg for mye?

Man leser så mye på nettet om ting ved graviditeten, ting man må passe seg for og tegn til at noe kan være galt. I natt så lå jeg og tenkte på nettopp dette. Leste for noen dager siden at bevegelse i magen skal ikke minke, da kan det være noe galt og man burde undersøke, plutselig begynte jeg å tenke på om det er noe galt. Når var det egentlig jeg kjente bevegelse sist? Shit, burde jeg ringe til fødeavdelingen? Eller er det slik at fordi man leser noe så ligger det i underbevissheten? 
Det er så mye forskning på ting og tang og man får så mye informasjon om alt man skal og ikke skal, det kommer noe nytt hvert år. Hvordan vet man egentlig hva som er hysteri eller ikke? Merker at jeg leser en del artikkler fra babyverden.no eller mammanett.no, og tenker at det ikke går inn på meg, men finner ut at egentlig så er det jo noe av det som blir liggende i bakhodet. Lurer på hvor mange hysteriske, gravide kvinner som ringer til fødeavdelingen sin hele tiden... som førstegangs fødende vil man jo gjøre alt riktig og man er livredd for å gjøre noe som helst feil, jeg er andregangs fødende og jeg vil jo fortsatt ikke gjøre noe feil, men nå tildags skulle man tro alt var feil. Det er så mye man må passe seg for osv. Blir jo litt engstelig om man egentlig gjør ting rett, men samtidig så har det jo gått bra med min første fødte tiltross for at jeg ikke visste halvparten av det jeg vet nå, så tenker litt på om dette egentlig er mer at folk vil redde sine skinn for å ikke komme dårlig ut? Så lenge barnet er frisk og rask, er alt helt topp :) men man vet jo aldri hva som kan skje, eller ikke, og dermed gjør man det beste ut av ting :) lykke er det uansett å få et barn.

Det er vel slik som med å google opp sykdommer, tilslutt så tror man at man har alt sammen. Hypokonderi er en farlig sak, men så igjen hvor går grensen? Hvor lett skal man ta på ting? Jeg er den typen som nærmest må være døende for å oppsøke legen, så kanskje jeg burde ringe en gang for mye enn å drøye for lenge? Er det stor forskjell på når man er gravid og når man ikke er det, i forhold til dette med å bekymre seg mer eller mindre når det er ting man lurer på? Inni mellom tror jeg det er litt lurt å ligge unna alle artikkelene også heller bare spørre jordmoren om akkurat det du opplever enn at man blir foret med masse info om ting og tang som kan forekomme også blir man helt febrilsk og panisk for ingen grunn :)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

linatherese

linatherese

26, Asker

En snart tobarns mamma som er opptatt av det å leve livet slik man selv ønsker det. Er glad i å være kreativ og å trene. Er utdannet hudpleier og nå tar jeg ferdig lærerutdannelsen 5-10 trinn

Kategorier

Arkiv

hits